Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Alumniverhalen

  Na de studie: het verhaal van Lara

  “Je hoeft nog niet te weten wat je wilt worden als je een taal gaat studeren”

  Een liefde voor boeken, taal en cultuur heeft Lara altijd gehad. Haar voorkeur voor de Engelse taal en literatuur en voor het land Groot-Brittannië bracht haar bij de studie Engelse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Inmiddels is ze een masterdiploma én een gevarieerde baan als communicatiemedewerker op diezelfde universiteit rijker.

  Liefde voor literatuur

  Over de vraag wat ze het leukst vond aan haar studie, hoeft Lara niet lang na te denken. “Een paar literatuurvakken zijn me in het bijzonder bijgebleven vanwege de mooie boeken die we daar lazen en bespraken. Vooral de modernistische literatuur vond ik interessant. Schrijvers als James Joyce en E.M. Forster waren mijn favorieten.” Daarnaast heeft ze met plezier aan haar masterscriptie gewerkt. “Ik zag hier van tevoren een beetje tegenop, maar leerde door mijn scriptie dat ik grote projecten en deadlines prima aankan.”

  Communicatiemedewerker

  Na haar studie wist Lara nog niet direct wat ze wilde. Via diverse andere functies, onder andere op de universiteit, kwam ze uit bij haar huidige baan. “Zodra je eenmaal rondloopt in een organisatie weten mensen je te vinden. Contact maken en aangeven dat je werk zoekt, kan je maar net aan een leuke baan helpen.” Ze werkt nu als communicatiemedewerker voor de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit. “Mijn baan is heel afwisselend. Mijn taken zijn onder andere teksten schrijven voor de website en nieuwsbrief, de interne en externe informatievoorziening op peil houden en de social media beheren.”

  Een taalopleiding? Doen!

  Wat Lara aan studiekiezers wil meegeven die een taalopleiding overwegen. “Doen! Een talenstudie is zo gevarieerd dat, als je ook maar iets met taal hebt, er altijd iets in zit waar je hart sneller van gaat kloppen. Ga achter je enthousiasme voor taal aan en vergeet niet gewoon plezier te hebben in je studie!”

  > Wil jij ook iets met Engels doen? Bekijk de mogelijkheden.