Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Afrikaanse talen en culturen

  Talen, culturen, geschiedenis en antropologie of politiek in Afrika? Jij kiest! Bij de opleiding Afrikaanse talen en culturen leer je Afrika ten zuiden van de Sahara zien in zijn rijke diversiteit. Met kennis van de taal als basis kun je doordringen tot alle mogelijke aspecten van de mensen en hun cultuur in Afrika.
  Binnen de opleiding Afrikaanse talen en culturen richt je je op drie vakgebieden. Je verdiept je in taal en taalkunde, geschiedenis en antropologie en literatuur. In je eerste jaar leer je Swahili, en aan het einde van de tweede helft van je tweede jaar leer je een tweede Afrikaanse taal. Ook krijg je college in taalkunde. Je bestudeert de verschillen tussen Afrikaanse talen en leert het analyseren van Afrikaanse talen die nog weinig onderzocht zijn.
  In verschillende colleges krijg je inzicht in de Afrikaanse geschiedenis en antropologie. Die staat in het teken van een constante strijd met de natuur en de opbouw van maatschappijen, zowel in het verleden als in de moderne tijd. Je bestudeert de rijke orale cultuur van Afrika. Ook verdiep je je in de moderne Afrikaanse literatuur als literaire prestatie én als commentaar op het verleden van het continent.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Swahili

  Inhoud van de opleiding:

  Antropologie, Cultuur, Film, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Media, Politiek, Sociologie, Taalkunde, Taalverwerving

  terug