Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Koreastudies

  In de opleiding Koreastudies verdiep je je in de Koreaanse taal en schrift. Je ontdekt de literatuur, de cultuur en de boeiende geschiedenis van een land op het kruispunt van wereldculturen. En je leert de Korea’s van nu kennen en begrijpen.
  Binnen de opleiding Koreastudies maak je kennis met verschillende vakgebieden. Je verdiept je in taalvaardigheid, letterkunde, geschiedenis, cultuurkunde of sociale wetenschappen. Taalkennis is de basis van de studie. Je leert natuurlijk de taal spreken, maar je leert ook teksten lezen in verschillende registers.
  Het heden leer je begrijpen en bestuderen aan de hand van een gedegen inbedding in de geschiedenis. Je verdiept je kennis van de hedendaagse cultuur door ook in te zoomen op de culturele tradities en het materiële erfgoed van het land. Je leert Noord- en Zuid-Korea lezen als elkaars ideologische, politieke, maatschappelijke en economische tegenpolen.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Koreaans

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Economie, Film, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Media, Politiek, Religie, Sociologie, Taalkunde, Taalverwerving

  terug