Talenstudie voor jou

 • Duitse taal en cultuur

  De Duitstalige landen zijn vaak in het nieuws: als het gaat over economie en politiek, over spraakmakende filmmakers en literaire meesterwerken. Taal en literatuur zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis. Via teksten en andere media leer je ook over de samenleving waarin ze ontstonden.

  De Duitstalige landen bestudeer je in Utrecht vanuit een intercultureel perspectief, zowel actueel als historisch. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe groot de taalvariëteit in Duitstalig gebied is, leert over hoe het verleden doorwerkt in allerlei culturele uitingen en hoe je de populaire cultuur kunt bestuderen.

  Je wordt een bemiddelaar tussen diverse culturen. Door een stage kun je daarin ervaring opdoen.

  In Utrecht kun je meer dan twee derde van je cursussen in het Duits doen. Maar je kunt ook slimme combinaties maken met andere vakgebieden: o.a. geschiedenis, vertalen, media, een andere taal of economie. Je bepaalt zelf je zwaartepunt. Sommigen behalen een lesbevoegdheid.

  Door excursies ga je regelmatig de grens over. In Utrecht is studeren in het buitenland bovendien een verplicht onderdeel van het programma. De opleiding heeft goede contacten met verschillende buitenlandse universiteiten, o.a. met Berlijn, Bochum, Leipzig en Wenen.

  In het centrum van Nederland klopt een germanistisch hart. Hier leiden we je graag op tot expert Duits.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Duits

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Film, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Media, Onderwijs, Taalkunde, Taalverwerving, Vertalen


  terug