Talenstudie voor jou

 • Werken in Onderzoek & Wetenschap met een talenstudie

  Een talenstudie biedt een uitstekende basis om aan de slag te gaan in de beroepssector Onderzoek & Wetenschap. Deze sector biedt talenstudenten veel verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een promotietraject volgen, oftewel een onderzoeksproject van vier jaar waarvoor je uitgebreid onderzoek doet en daarover rapporteert.

  Mogelijke beroepen

  Naast een promotietraject zijn er diverse andere mogelijkheden om in het onderzoek en in de wetenschap aan de slag te gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan werken voor een onderzoeksinstituut. Daarnaast is een beleidsfunctie aan de universiteit een optie, net als gaan werken als docent op een universiteit. Dat laatste doe je vaak nadat je eerst zelf een onderzoeksproject hebt afgerond.

  Enkele mogelijke beroepen voor taalstudenten binnen deze sector zijn:

  • beleidsmedewerker op de universiteit;
  • medewerker onderzoek en onderwijs;
  • onderzoeksassistent bij een onderzoeksinstituut;
  • promovendus;
  • universitair docent.

  Tim aan het woord

  Tim raakte tijdens zijn studie Engelse Taal en Cultuur gefascineerd door onderzoek naar het vertalen van liedjes. Toen zijn voorstel voor onderzoek naar het vertalen van liedjes uit animatiemusicals werd goedgekeurd in Finland, twijfelde hij dan ook geen moment. De combinatie van promotieonderzoek doen, werken als freelance vertaler en wonen in Finland is voor Tim nóg mooier dan hij zich had kunnen voorstellen.

  Lees Tims volledige verhaal of bekijk de ervaringsverhalen van andere alumni.