Talenstudie voor jou

 • Een kijkje op de werkvloer

  Mensen komen na een talenstudie in heel uiteenlopende beroepen en sectoren terecht (zie Wat kun je worden met een talenstudie?). Maar hoe ziet het dagelijkse werk van een afgestudeerde talenstudent er precies uit? Wij bezochten een aantal van hen op de werkvloer en spraken met hen over hun studiekeuze, opleiding en werk. Laat je inspireren door hun verhalen!

  Laurens

  De studie Nederlandse Taal en Cultuur was voor Laurens een perfecte voorbereiding op een baan bij Literair Productiehuis Wintertuin. Hij organiseert festivals en evenementen en staat zelf ook regelmatig op het podium met een literaire boyband.

  > Wil jij ook iets met Nederlands doen? Bekijk de mogelijkheden.

  Annelies

  Na haar studie Russisch vond Annelies een baan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken als landenmedewerker voor Tunesië. Binnenkort wordt ze voor twee jaar uitgezonden naar Mozambique om daar op de ambassade te werken.

  > Wil jij ook iets met Russisch doen? Bekijk de mogelijkheden.

  Wouter

  Tijdens zijn studie Franse Taal en Cultuur raakte Wouter gefascineerd door de historische en culturele relaties tussen Europa en Afrika. Het bleek een perfecte basis voor een baan als programmamaker bij het Afrika Museum.

  > Wil jij ook Frans studeren? Bekijk de mogelijkheden.

  Bram

  Bram studeerde Nederlandse Taal en Cultuur. Nu staat hij voor de klas – een baan die anders is dan je denkt. Waarom hij voor deze studie en voor dit vak koos? Dat vertelt Bram je in deze video.

  > Wil jij ook iets met Nederlands doen? Bekijk de mogelijkheden.