Werken in Media & Journalistiek met een talenstudie
De sector Media & Journalistiek sluit goed aan op een taalstudie. Niet gek dus dat taalstudenten regelmatig in een beroep in deze sector gaan werken. Bijvoorbeeld als tolk of vertaler voor diverse opdrachten, als medewerker bij een uitgeverij, als journalist of als tekstschrijver.
Taal- en cultuurkennis van groot belang
In verschillende mogelijke functies in de sector Media & Journalistiek spelen taal en cultuur een belangrijke rol. Zo kan een talenstudent in functies waarin schrijven centraal staat, uiteraard profiteren van de goede schrijfvaardigheid die een taalstudie iedere student aanleert. Ook helpt kennis van literatuur bij het schrijven of redigeren van een goede tekst. Verder is bij een baan als redacteur uiteraard kennis van het boekenvak van groot belang. En wanneer je tolk of vertaler wordt, is kennis van een andere taal en cultuur natuurlijk essentieel.
Mogelijke beroepen
Een aantal mogelijke beroepen in deze sector waarin je na een taalstudie terecht kunt komen:
- copywriter;
- eindredacteur;
- journalist;
- medewerker bij een uitgeverij;
- ondertitelaar;
- pr-medewerker
- redacteur;
- redactiecoördinator;
- tekstschrijver;
- tolk.
Esmée aan het woord
Esmée is na haar studie Nederlandse Taal & Cultuur in de sector Media & Journalistiek gaan werken. Ze werkt als freelance tekstschrijver en communicatie-expert en verzorgt onder meer de inzet van social media en het schrijven van webteksten voor diverse opdrachtgevers. De kennis die ze tijdens haar studie heeft opgedaan over onder meer argumentatieleer komt nog elke dag goed van pas in haar werk.
Lees Esmées hele verhaal. Of bekijk de andere verhalen van alumni.