Talenstudie voor jou

 • American Studies

  Elke uitspraak van president Biden wordt in de Nederlandse media op de voet gevolgd. Want zijn acties hebben niet alleen gevolgen voor Amerika, maar ook voor de rest van de wereld. En niet alleen de Amerikaanse politiek krijgt hier volop aandacht. De grootste hits en blockbusters komen uit de Verenigde Staten; het Engels is de internationale taal van bedrijven, wetenschap en politiek en we dragen allemaal sneakers. Cultuur, politiek, geschiedenis: de invloed van de Verenigde Staten op ons dagelijks leven is enorm. Maar hoe zit die samenleving eigenlijk in elkaar? Wat vinden haar grootste schrijvers, filmmakers en musici zelf van Amerika? Hoe kunnen we Amerikaans activisme en Amerikaanse protestculturen duiden? En hoe is Amerika uitgegroeid tot culturele én militaire wereldmacht? Als je daar alles over wilt weten, zit je goed bij de studie Amerikanistiek.

  Als student Amerikanistiek specialiseer je je in Amerika en de Amerikaans-Engelse taal. Je kijkt naar de Verenigde Staten en de Amerikaanse cultuur vanuit verschillende invalshoeken, zoals literatuur, popular culture, politiek en geschiedenis. Je volgt colleges over taal en over Amerikanistiek en je doet academische vaardigheden op. Ook is er aandacht voor verhoudingen met Canada en Mexico. Je kunt een deel van je studie in het buitenland volgen en sommige colleges worden gegeven door (Amerikaanse) gastdocenten. Vanaf dag één volg je je colleges in het Engels en wordt er uitgebreid aandacht besteed aan je taalvaardigheid, dus aan het eind van je bachelor spreek je (bijna) net zo goed Amerikaans-Engels als een native speaker.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Russisch

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Media, Politiek, Sociologie, Taalbeheersing, Taalkunde, Vertalen


  terug