Talenstudie voor jou

 • Europese talen en culturen: Duits

  Wil je graag een deskundige worden op het gebied van de cultuur, talen en politiek van Europa? De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:
  -een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
  -over een uitstekende taalvaardigheid beschikken

  Bij deze studie verdiep je je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo leer je de toekomstige uitdagingen begrijpen en kun je bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

  Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de volgende profielen:
  -Europese Taal en Maatschappij
  -Europese Cultuur en Literatuur
  -Europese Politiek en Maatschappij
  Verder leer je een taal naar keuze tot op een hoog niveau (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds).

  Duits studeren binnen Europese Talen en Culturen
  De taal, de geschiedenis, literatuur, films en media, politiek in het Duitsland van nu. Als je je daarin verdiept, ga je steeds beter zien welke bijzondere plaats Duitsland inneemt in Europa, wat de Duitse cultuur en literatuur te bieden hebben en welk groot belang de taal daarin speelt. In Groningen kun je je onderdompelen in alles wat met Duitsland te maken heeft. Voor een groot deel bepaal je zelf hoe je studie eruit ziet.
  Waarom Duits?
  Als je Duits een mooie taal vindt en daarnaast de Duitse cultuur, politiek en geschiedenis wilt bestuderen, biedt de opleiding Europese talen en culturen met als specialisatie Duits je een interessante combinatie. Je volgt een breed programma waarin je de Duitse taal, cultuur, samenleving en politiek in een Europees kader leert te plaatsen én je verdiept je kennis, toegespitst op aspecten van de Duitse taal en cultuur. Bovendien ben je vanuit Groningen met de trein zó in Leer of Oldenburg.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Duits

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving


  terug