Talenstudie voor jou

 • Europese talen en culturen: Engels

  Wil je graag een deskundige worden op het gebied van de cultuur, talen en politiek van Europa? De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:
  -een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
  -over een uitstekende taalvaardigheid beschikken

  Bij deze studie verdiep je je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo leer je de toekomstige uitdagingen begrijpen en kun je bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

  Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de volgende profielen:
  -Europese Taal en Maatschappij
  -Europese Cultuur en Literatuur
  -Europese Politiek en Maatschappij
  Verder leer je een taal naar keuze tot op een hoog niveau (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds).

  Engels studeren binnen Europese Talen en Culturen
  Het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland spelen al lang een belangrijke politieke en culturele rol in Europa. Het Verenigd Koninkrijk kent een moeilijke relatie met het vasteland van Europa en de politieke structuren daar. Ierland, daarentegen, heeft zich ontworsteld aan de Britse invloed en is een actief lid van de Europese familie.

  Waarom Engels?
  Als je kiest voor de Engelse specialisatie in Europese talen en culturen, bestudeer je het bredere literaire, culturele, historische, sociale en politieke spectrum van Europa en betrek je daarbij de Britse of Ierse literaire en taalkundige dimensie. Je maakt kennis met Engelse taalkunde en verbetert je Engelse taalvaardigheid en taalbeheersing, en volgt enkele overzichtscolleges op het gebied van Engelse taalkunde en letterkunde in een Europese context. Binnen Europese talen en culturen kun je bijvoorbeeld het profiel Politiek en Maatschappij combineren met Engels en vakken van journalistiek of internationale betrekkingen. Of je stort je op het bestuderen van moderne literatuurgeschiedenis, zoals bij een vergelijkende studie van Europese schrijvers.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Engels

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving


  terug