Talenstudie voor jou

 • Europese talen en culturen: Frans

  Wil je graag een deskundige worden op het gebied van de cultuur, talen en politiek van Europa? De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:
  -een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
  -over een uitstekende taalvaardigheid beschikken

  Bij deze studie verdiep je je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo leer je de toekomstige uitdagingen begrijpen en kun je bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

  Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de volgende profielen:
  -Europese Taal en Maatschappij
  -Europese Cultuur en Literatuur
  -Europese Politiek en Maatschappij
  Verder leer je een taal naar keuze tot op een hoog niveau (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds).

  Frans studeren binnen Europese Talen en Culturen
  Frankrijk heeft een grote culturele, politieke en historische invloed gehad in de westerse wereld. De revolutie van 1789 stond aan de wieg van de moderne parlementaire democratieën. Frankrijk speelt nog steeds een belangrijke rol in Europa. Daarom zijn er altijd mensen nodig die de Franse taal en cultuur heel goed kennen en begrijpen.
  Waarom Frans?
  Dit soort taal-, historische, culturele en politieke kwesties kunnen allemaal aanleiding zijn om voor Frans te kiezen. Maar het allerbelangrijkste is dat je je werkelijk voor die taal interesseert. In Groningen richt je je met de specialisatie Frans binnen Europese talen en culturen op de Franse taal en cultuur, en daarnaast op Europa. Soms trek je zelfs verder de wereld in. Zo maak je in voor Frans specifieke colleges taalkunde kennis met het Frans dat buiten Frankrijk wordt gesproken: in de landen rond de Middellandse Zee en in Franstalig Canada.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Frans

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving


  terug