Talenstudie voor jou

 • Europese talen en culturen: Italiaans

  Wil je graag een deskundige worden op het gebied van de cultuur, talen en politiek van Europa? De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:
  -een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
  -over een uitstekende taalvaardigheid beschikken

  Bij deze studie verdiep je je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo leer je de toekomstige uitdagingen begrijpen en kun je bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

  Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de volgende profielen:
  -Europese Taal en Maatschappij
  -Europese Cultuur en Literatuur
  -Europese Politiek en Maatschappij
  Verder leer je een taal naar keuze tot op een hoog niveau (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds).

  Italiaans studeren binnen Europese Talen en Culturen
  Als je het Italiaans beheerst, kun je je laven aan een wereld waarin kunst en cultuur sinds jaar en dag voor het oprapen liggen. Je verdiept je in een land dat voor Europa op veel gebieden een gidsfunctie heeft gehad. Als je Italiaans kiest binnen Europese talen en culturen, zul je de invloeden van Italië, dat pas sinds 1861 een politieke eenheid is, overal kunnen herkennen en kunnen karakteriseren.
  Waarom Italiaans?
  Italiaans is een schitterende taal, maar waarom klinkt het zoals het klinkt? Waarin onderscheidt het zich van het Spaans? Hoe heeft de taal zich vanuit het Latijn ontwikkeld in vergelijking met de andere Romaanse talen? Na je studie zul je het Italiaans niet alleen op near-native niveau kunnen spreken en schrijven, maar zul je tevens een expert zijn op het gebied van de geschiedenis en taalkunde van het Italiaans. Daarnaast bestudeer je de culturele en politieke geschiedenis van Italië binnen de Europese context.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Italiaans

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving


  terug