Talenstudie voor jou

  • Europese talen en culturen: Nederlands als vreemde taal

    Wil je graag een deskundige worden op het gebied van de cultuur, talen en politiek van Europa? De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:
    -een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
    -over een uitstekende taalvaardigheid beschikken

    Bij deze studie verdiep je je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo leer je de toekomstige uitdagingen begrijpen en kun je bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

    Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de volgende profielen:
    -Europese Taal en Maatschappij
    -Europese Cultuur en Literatuur
    -Europese Politiek en Maatschappij
    Verder leer je een taal naar keuze tot op een hoog niveau (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds).

    Nederlands als vreemde taal studeren binnen Europese Talen en Culturen
    De Nederlandse taal en cultuur spelen wereldwijd een belangrijke rol. Als je het Nederlands beheerst en thuis bent in de Nederlandse cultuur, beschik je over maatschappelijk waardevolle kennis. Je bouwt kennis op over de betekenis van de Nederlandse cultuur in het Europa van vroeger en van nu, en je verdiept je in de rol van Nederland als bemiddelaar op het Europese continent.
    Het unieke programma Nederlands als vreemde taal stoomt je klaar voor verschillende functies in Nederland of over de grens, zowel in het culturele sector als in het zakenleven. Daarnaast geeft de bachelor je toegang tot de masteropleiding Neerlandistiek in Groningen, die zich onderscheidt zich door een interdisciplinair samenspel van letterkunde, taalkunde en taalbeheersing. Ook kun je de educatieve master volgen en een eerstegraadslesbevoegdheid voor het schoolvak Nederlands halen. Als afgestudeerde ben je een kenner van de Nederlandse taal en cultuur. Je draagt bij aan grensoverschrijdende communicatie en bevordert de relaties tussen Nederland en andere landen.
    Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
    Nederlands

    Inhoud van de opleiding:

    Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving


    terug