Talenstudie voor jou

 • Europese talen en culturen: Russisch

  Wil je graag een deskundige worden op het gebied van de cultuur, talen en politiek van Europa? De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:
  -een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
  -over een uitstekende taalvaardigheid beschikken

  Bij deze studie verdiep je je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo leer je de toekomstige uitdagingen begrijpen en kun je bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

  Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de volgende profielen:
  -Europese Taal en Maatschappij
  -Europese Cultuur en Literatuur
  -Europese Politiek en Maatschappij
  Verder leer je een taal naar keuze tot op een hoog niveau (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds).

  Russisch studeren binnen Europese Talen en Culturen
  Als je kiest voor Russisch binnen je studie Europese talen en culturen, dan ben je gemotiveerd en bereid om gedisciplineerd en intensief te studeren. Daar krijg je veel voor terug: Rusland is in vele opzichten een intrigerend maar ook een gecompliceerd land. Doordat je allerlei kennisdomeinen combineert met de beheersing van het Russisch, zul je steeds dieper doordringen tot de geheimen van de Russen.
  Waarom Russisch?
  Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis, politiek en cultuur van Rusland? Dan is Europese talen en culturen met de specialisatie Russisch een prachtstudie. Je leert hoe je de Russische taal, cultuur en literatuur moet plaatsen binnen een bredere context. Je begint met het opdoen van achtergrondkennis over ontwikkelingen in Europa. Zoals over de politiek en geschiedenis van de twintigste eeuw, een periode waarin Rusland een bijzondere rol speelde en die voor de Russen grote consequenties had.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Russisch

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving


  terug