Talenstudie voor jou

 • Europese talen en culturen: Spaans

  Wil je graag een deskundige worden op het gebied van de cultuur, talen en politiek van Europa? De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:
  -een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
  -over een uitstekende taalvaardigheid beschikken

  Bij deze studie verdiep je je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo leer je de toekomstige uitdagingen begrijpen en kun je bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

  Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de volgende profielen:
  -Europese Taal en Maatschappij
  -Europese Cultuur en Literatuur
  -Europese Politiek en Maatschappij
  Verder leer je een taal naar keuze tot op een hoog niveau (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds).

  Spaans studeren binnen Europese Talen en Culturen

  Het Spaans is na Engels de meest gesproken westerse taal in de wereld. Met Spaans kun je ook terecht in de meeste Latijns-Amerikaanse landen en in delen van de Verenigde Staten. Ga je Spaans in Groningen studeren, dan krijg je een heel brede kennis van de taal, de geschiedenis, cultuur en politiek van Spanje in relatie tot de wereld daar omheen.

  Waarom Spaans?
  Om Spaans is te leren, te perfectioneren en in al zijn facetten te begrijpen, heb je ook kennis van de Spaanse cultuur en mentaliteit nodig. Maar zelfs dan ben je er niet helemaal. Spanje heeft een bepaalde plaats in Europa en de wereld, vroeger en nu. Als jij begrijpt hoe de wisselwerking met andere culturen is geweest, ga je de Spaanstalige culturen en samenlevingen beter aanvoelen en begrijpen.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Spaans

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving


  terug