Talenstudie voor jou

 • Europese talen en culturen: Zweeds

  Wil je graag een deskundige worden op het gebied van de cultuur, talen en politiek van Europa? De studie Europese talen en culturen (ETC) speelt in op de groeiende behoefte aan wetenschappelijk opgeleide deskundigen die:
  -een diepgaand begrip hebben van de belangrijkste sociale, politieke, culturele en taalkundige kwesties in en over hedendaags Europa, en
  -over een uitstekende taalvaardigheid beschikken

  Bij deze studie verdiep je je in de belangrijkste taalkundige, politieke, culture en sociale onderwerpen in hedendaags Europa om de onderlinge relaties, verschillen en overeenkomsten tussen nationale en regionale culturen in Europa te begrijpen. Zo leer je de toekomstige uitdagingen begrijpen en kun je bijdragen aan de complexe besluitvorming in culturele, politieke en onderwijs gerelateerde instituties.

  Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de volgende profielen:
  -Europese Taal en Maatschappij
  -Europese Cultuur en Literatuur
  -Europese Politiek en Maatschappij
  Verder leer je een taal naar keuze tot op een hoog niveau (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds).

  Zweeds studeren binnen Europese Talen en Culturen
  Zweden is het land van Stieg Larsson en Astrid Lindgren, van Per Olov Enquist en Henning Mankell, de bakermat van H&M en Ikea. Het is een land dat actief Nederlandse emigranten werft. Wat Zweden aan andere bijzonderheden te bieden heeft, zul je ontdekken als je voor Zweeds kiest binnen Europese talen en culturen.
  Waarom Zweeds?
  Misschien ben jij wel eens in Zweden geweest, ben je verslingerd aan de boeken over Wallander of heb je een andere reden om deze taal te bestuderen. Interessant is, dat je binnen de studie Europese talen en culturen de Zweedse taal, cultuur en politiek niet alleen in Europees perspectief bestudeert, maar ook binnen de Scandinavische context. Die talen en culturen zijn namelijk nauw aan elkaar verwant. Met een geringe inspanning kun je ook het Noors en Deens leren lezen en verstaan.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Zweeds

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving


  terug