Talenstudie voor jou

 • Griekse en Latijnse taal en cultuur

  Houd je van klassieke talen? Wil je weten hoe mensen in de klassieke oudheid leefden en hoe dit onze cultuur heeft beïnvloed? Groningen laat de oudheid spreken! In deze bacheloropleiding verdiep je je in het Grieks én het Latijn. Daarnaast bestudeer je de cultuur van de oudheid en het belang hiervan voor onze moderne cultuur.

  De opleiding in Groningen onderscheidt zich door Grieks en Latijn aan te bieden in combinatie met de vakken Oude Geschiedenis, Archeologie en Antieke Wijsbegeerte. Zo bestudeer je de context waarin antieke teksten zijn ontstaan en de wisselwerking tussen taal, literatuur, politiek, maatschappij en antieke denkkaders. Daarnaast kijk je hoe de klassieke oudheid doorwerkt in latere perioden, zoals de middeleeuwen en de renaissance.
  In het eerste jaar bestudeer je onderwerpen als grammatica, drama, proza en literatuurgeschiedenis, en krijg je een inleiding in de drie cultuurvakken. In het tweede jaar ga je door met epos, lyrische poëzie en taal- en literatuurwetenschap, en begin je aan onderzoekscolleges. In het derde jaar volg je een minor, ga je op excursie en schrijf je een scriptie.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  GrieksLatijn

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Filosofie, Geschiedenis, Literatuur, Taalbeheersing, Taalkunde, Taalverwerving, Vertalen, Archeologie


  terug