Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Midden-Oostenstudies

  Islamitische Staat, vluchtelingen, Israël en de Palestijnen: het Midden-Oosten is dagelijks in het nieuws. Volg je dat met meer dan gemiddelde interesse en wil je meer achtergronden leren kennen? Dan is Midden-Oostenstudies in Groningen misschien iets voor jou.

  Midden-Oostenstudies in Groningen legt nadruk op actuele ontwikkelingen. Je bestudeert vier kernthema's: geschiedenis, politiek, cultuur en religie. Je kiest Modern Arabisch of Modern Hebreeuws. Ook verblijf je een half jaar in het Midden-Oosten: in Egypte (Caïro), Marokko (Rabat) of Israël (Beer-Sheba). De actuele thema's die je bij Midden-Oostenstudies bestudeert, bieden je alle kans om met de regio en haar achtergronden vertrouwd te raken.

  Na de Bachelor Midden-Oostenstudies kun je verdergaan met de Master Midden-Oostenstudies. De vakspecifieke kennis en ervaring in de driejarige Bachelor geven je toegang tot diverse mooie functies. Je wordt opgeleid tot een veelzijdige Midden-Oostenexpert, waaraan in deze tijd veel behoefte is. Je voorziet dus in een grote vraag naar kennis van de regio. Onze studenten zijn werkzaam in onder andere politiek, diplomatie, media, samenleving, bedrijfsleven en wetenschap.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  ArabischHebreeuws

  Inhoud van de opleiding:

  Antropologie, Cultuur, Film, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Politiek, Religie, Sociologie

  terug