Talenstudie voor jou

 • Midden-Oostenstudies

  Conflicten, terrorisme, revoluties: het Midden-Oosten is een bijzonder dynamische en fascinerende regio die actueler en relevanter is dan ooit. Ben je geïnteresseerd in de conflicten in Syrië, Jemen, Irak en Iran, wil je de rol van religie in de Turkse en Israëlische politiek beter begrijpen of wil je meer inzicht in de culturele achtergrond van vluchtelingen uit de regio?
  Kies dan voor Midden-Oostenstudies in Groningen.

  Midden-Oostenstudies in Groningen biedt een breed en divers programma met nadruk op actuele ontwikkelingen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Je bestudeert vier kernthema's: geschiedenis, politiek, cultuur en religie.

  Bij geschiedenis focust de opleiding op ontwikkelingen in de twintigste en eenentwintigste eeuw in landen als Egypte, Saoedi-Arabië, Israël, Turkije en Irak. Colleges over politiek geven je inzicht in thema’s als staatsvorming, dictatuur en conflict. Culturen in het Midden-Oosten bestudeer je aan de hand van bijvoorbeeld literatuur, architectuur en kunst. In modules over religie leer je alles over jodendom en islam en over de rol van religie in het hedendaagse Midden-Oosten. De hedendaagse thema’s die je bestudeert maken je vertrouwd met de regio en geven je inzicht in ontwikkelingen die ook voor Europa van groot belang zijn.

  Naast deze thema’s leer je bij Midden-Oostenstudies een van de moderne talen uit de regio. Je kiest bij aanvang van de studie voor Modern Arabisch of Modern Hebreeuws. De taalopleiding in Groningen mondt uit in het buitenlandverblijf: in het tweede jaar verblijf je een half jaar in het Midden-Oosten.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  ArabischHebreeuws

  Inhoud van de opleiding:

  Antropologie, Cultuur, Film, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Politiek, Religie, Sociologie


  terug