Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Duitse taal en cultuur

  In de Leidse opleiding Duitse taal en cultuur leer je de Duitse taal tot in de puntjes beheersen. In intensieve taalcursussen oefen en perfectioneer je je taalvaardigheid. Ook zijn bijna alle wetenschappelijke colleges in het Duits, zodat je elke dag Duits hoort, leest, spreekt en schrijft.

  Tijdens de studie bestudeer je het Duitsland van nu en terug tot de middeleeuwen. Hierbij verdiep je je in de taalkunde, de literatuurwetenschap en de cultuurwetenschap. Binnen de taalkunde bestudeer je de taal zelf: hoe zit het Duits in elkaar en waarom lijkt het soms wel en soms niet op het Nederlands en het Engels? Tijdens de colleges literatuurwetenschap ontdek je dat het Duitse cultuurgebied de prachtigste literaire werken heeft voortgebracht. Jij leest ze met een wetenschappelijke blik en leert de juiste kritische vragen te stellen. Om de Duitstalige landen en hun bevolking goed te kunnen begrijpen, bestudeer je binnen cultuurwetenschap de politieke cultuur, films en andere de media uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

  In je tweede jaar studeer je één semester aan een Duitstalige universiteit, bijvoorbeeld in Berlijn, Keulen of Wenen. Dit buitenlandverblijf is meteen ook een pre op je CV.

  Aan het eind van je studie ben je een Duitslandexpert met brede kennis, uitstekende taalvaardigheid en sterke academische skills.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Duits

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Film, Filosofie, Geschiedenis, Literatuur, Media, Politiek, Sociologie, Taalbeheersing, Taalkunde, Taalverwerving

  terug