Talenstudie voor jou

 • Griekse en Latijnse taal en cultuur

  De Griekse en Latijnse antieke wereld beïnvloedt nog steeds onze ideeën over zaken als kunst, maatschappij, politiek en democratie. Bij de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur in Leiden maak je kennis met alle aspecten van deze periode en verdiep je je grondig in de talen zelf.

  Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur?
  Mythen, historische gebeurtenissen en literaire werken uit de klassieke oudheid blijven ons boeien en inspireren. Tijdens deze bachelor ontdek je waarom dit zo is en onderzoek je ook andere interessante zaken. Waarom hadden de Grieken en Romeinen bijvoorbeeld zo weinig wroeging over de positie van slaven? Hoe kon een komediedichter als Aristophanes met zulke scherpe woorden zijn tijdgenoten voor schut zetten? Je duikt in oude teksten en leert de wetenschappelijke interpretaties daarvan kritisch te wegen. Je presenteert je bevindingen schriftelijk en mondeling, waardoor je vaardigheden opdoet die je goed van pas komen in je verdere professionele leven.
  Om de antieke maatschappij en cultuur goed te kunnen begrijpen, is het van belang dat je het Grieks en Latijn goed beheerst. Daarom is taalverwerving een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Tegelijk besteden we ook veel aandacht aan de oorspronkelijke teksten van schrijvers, geschiedschrijvers, filosofen en van `gewone’ mensen. Op die manier kom je heel dichtbij de denk- en levenswijze van de Grieken en Romeinen.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  GrieksLatijn

  Inhoud van de opleiding:

  Beeldende kunst, Cultuur, Filosofie, Geschiedenis, Literatuur, Taalkunde


  terug