Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Japanstudies

  In de opleiding Japanstudies leer je de Japanse taal en het geschrift. Je bestudeert de geschiedenis, literatuur, kunst, politiek en de godsdiensten. Ook ontdek je het Japan van nu, zodat jij begrijpt waarom in Japan de dingen altijd nét even anders gaan dan bij ons.
  Binnen de opleiding Japanstudies richt je je op verschillende vakgebieden. Je verdiept je in taalvaardigheid, geschiedenis, de moderne samenleving, religie, letterkunde en filosofie.
  Een flink deel van je studie besteed je aan de taal. Aan het einde van je eerste jaar ken je iets meer dan vijfhonderd karakters. Je verdiept je in de oude en rijke geschiedenis van Japan. Ook duik je in de gecompliceerde relaties met het buitenland en ontdek je de bijzondere band tussen Japan en Nederland. Ontdek het Japan van nu: een modern land met geheel eigen sociale conventies. Je maakt kennis met de verschillende Japanse religies en hoe die naast elkaar kunnen bestaan. Je bestudeert beroemde vertellingen zoals Het Verhaal van Prins Genji (Genji monogatari; ca. 1000), poppenspel (bunraku) en poëzie (haiku en tanka). Ook bestudeer je reis- en andere dagboeken. In deze colleges wordt diepe ingegaan op de Japanse benadering van essentiële vragen over het menselijk bestaan.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Japans

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Film, Filosofie, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Media, Politiek, Religie, Sociologie, Taalverwerving

  terug