Talenstudie voor jou

  • Midden-Oostenstudies: Turkse taal en cultuur

    Midden-Oostenstudies
    Arabisch, Turks, Perzisch of modern Hebreeuws leren of je kennis van een van deze talen verdiepen? Aan Universiteit Leiden kan dat! De bachelor Midden-Oostenstudies heeft zes bijzondere specialisaties: over deze vier talen, de islam en de Midden-Oostenregio in bredere zin. Bij alle specialisaties leer je ook over cultuur, geschiedenis, religie en nationale en internationale politiek. Natuurlijk komt ook de actualiteit ruimschoots aan bod.

    Waarom Midden-Oostenstudies?
    Het Midden-Oosten beslaat een groot gebied, van Marokko tot Iran, en kent een schat aan talen, culturen en historie. Er is altijd een grote wisselwerking geweest tussen deze regio en de westerse wereld. En nog steeds spelen de landen van het Midden-Oosten een grote rol op het internationale toneel. Reden genoeg om je in de regio te verdiepen!

    Buitenlands semester
    De opleiding vindt het belangrijk dat je ook tijd doorbrengt in het Midden-Oosten, om de maatschappij van binnenuit te leren kennen. Daarom kun je in het tweede jaar een semester studeren in bijvoorbeeld Rabat, Caïro of Istanbul, afhankelijk van je specialisatie.

    Arbeidsmarkt
    Wil je een taal leren waarmee je toegang krijgt tot de wereld van het Midden-Oosten? En wil je waardevolle kennis opdoen waarmee je de regio en/of een afzonderlijk land beter kunt begrijpen? Dan is een van de specialisaties van Midden-Oostenstudies zeker een goede keuze. Met de kennis en vaardigheden die je hier opdoet, ben je straks interessant voor veel verschillende werkgevers.

    Turkse taal en cultuur (BA)
    In Leiden kun je je intensief in het Turks verdiepen, of je nu een beginner bent of al basiskennis van de taal hebt. Daarnaast is er ook aandacht voor de cultuur, geschiedenis, religie, politiek en actualiteit in Turkssprekende landen en gemeenschappen. Een land en taal leer je het beste kennen als je er helemaal in onder dompelt. Daarom ga je in het tweede jaar naar Istanbul, waar je een programma volgt waarin taalverwerving centraal staat.

    Waarom Turkse taal en cultuur?
    Zo’n 80 miljoen mensen spreken Turks. In Turkije, maar ook in Noord-Cyprus, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Azerbeidzjan, Oezbekistan, in de Oeigoerse gemeenschap in China en in veel migrantengemeenschappen in Europa en elders. Bij deze opleiding is er daarnaast ook aandacht voor de oude vorm van het Turks, het Osmaans. Dat betekent dat de kennis die je hier opdoet, op veel fronten toepasbaar is. Zo kun je je taalkennis gebruiken als je bijvoorbeeld onderzoek wilt doen naar cultuurgeschiedenis van een Turkssprekend land of gebied. Maar ook als je je via een vervolgstudie wilt verdiepen in de internationale politieke rol van Turkije is je kennis waardevol. Bovendien heb je op de arbeidsmarkt een goede positie, bijvoorbeeld in de journalistiek of in internationale handel.
    Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
    Turks

    Inhoud van de opleiding:

    Cultuur, Economie, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Politiek, Religie, Taalbeheersing, Taalkunde


    terug