Talenstudie voor jou

 • Midden-Oostenstudies: Islamstudies

  Midden-Oostenstudies
  Arabisch, Turks, Perzisch of modern Hebreeuws leren of je kennis van een van deze talen verdiepen? Aan Universiteit Leiden kan dat! De bachelor Midden-Oostenstudies heeft zes bijzondere specialisaties: over deze vier talen, de islam en de Midden-Oostenregio in bredere zin. Bij alle specialisaties leer je ook over cultuur, geschiedenis, religie en nationale en internationale politiek. Natuurlijk komt ook de actualiteit ruimschoots aan bod.

  Waarom Midden-Oostenstudies?
  Het Midden-Oosten beslaat een groot gebied, van Marokko tot Iran, en kent een schat aan talen, culturen en historie. Er is altijd een grote wisselwerking geweest tussen deze regio en de westerse wereld. En nog steeds spelen de landen van het Midden-Oosten een grote rol op het internationale toneel. Reden genoeg om je in de regio te verdiepen!

  Buitenlands semester
  De opleiding vindt het belangrijk dat je ook tijd doorbrengt in het Midden-Oosten, om de maatschappij van binnenuit te leren kennen. Daarom kun je in het tweede jaar een semester studeren in bijvoorbeeld Rabat, Caïro of Istanbul, afhankelijk van je specialisatie.

  Arbeidsmarkt
  Wil je een taal leren waarmee je toegang krijgt tot de wereld van het Midden-Oosten? En wil je waardevolle kennis opdoen waarmee je de regio en/of een afzonderlijk land beter kunt begrijpen? Dan is een van de specialisaties van Midden-Oostenstudies zeker een goede keuze. Met de kennis en vaardigheden die je hier opdoet, ben je straks interessant voor veel verschillende werkgevers.

  Islamstudies (BA)
  Wil je weten wat de betekenis is van de islam in het verleden en tegenwoordig? In Leiden kun je je bij Islamstudies intensief verdiepen in deze wereldgodsdienst. Je leert begrijpen wat de positie van de islam is in de landen van het Midden-Oosten en bestudeert naast religie ook zaken als cultuur, maatschappij, geschiedenis en politiek.

  Waarom Islamstudies?
  In het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië is de islam sterk aanwezig. De religie bepaalt voor een belangrijk deel de inrichting van de maatschappij en de politieke verhoudingen. Daarmee is de islam ook een factor binnen internationale en nationale betrekkingen en economische ontwikkelingen. Als je historische en actuele ontwikkelingen in het Midden-Oosten wilt begrijpen, heb je een voorsprong met kennis over de islam. In het eerste jaar leer je ook de basis van het Arabisch, waarna je, als je dat wilt, je taalkennis kunt vergroten via keuzevakken. Als je de diepte in wilt, krijg je de mogelijkheid om je specifiek op een land of regio te richten. Deze bachelor biedt bovendien een goede basis voor een aansluitende masteropleiding. Met jouw kennis over deze belangrijke religie en de maatschappij in het Midden-Oosten ben je onder meer interessant voor de overheid, (internationale) organisaties of de media.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  ArabischHebreeuwsPerzischTurks

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Politiek, Religie, Taalbeheersing


  terug