Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Midden-Oostenstudies

  Wil jij een taal en cultuur leren doorgronden die totaal anders is dan de Nederlandse? Met Midden-Oostenstudies in Leiden bestudeer je het verband tussen de verschillende culturen in het Midden-Oosten van vroeger en nu, en kun je kiezen uit de talen Arabisch, Perzisch, Turks of modern Hebreeuws. Zodat jij de rijkdom van het Midden-Oosten op hoog academisch niveau leert kennen!

  Waarom Midden-Oostenstudies?
  Het Midden-Oosten beslaat een groot gebied (van Marokko tot Iran) en kent een schat aan talen, culturen en historische rijkdom. Met Midden-Oostenstudies bestudeer je die talen de geschiedenis, cultuur, politiek, internationale betrekkingen, menselijke interacties en samenleving, en politieke economie van het Midden-Oosten en Noord-Afrika op hoog academisch niveau, maar stel je ook kritische vragen over de regio en haar rol in de wereld. Als je aan je studie begint, kun je kiezen uit de talen Arabisch, Perzisch, Turks of modern Hebreeuws. Of je richt je meer op het moderne Midden-Oosten als regio of op de islam. Binnen de specialisatie Islam kun je zelfs Indonesisch als keuzevak volgen. Zodat jij jezelf ontwikkelt tot een waardevolle specialist met een brede, onderzoekende blik op het Midden-Oosten!
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  ArabischHebreeuwsPerzischTurks

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Economie, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Politiek, Rechten, Religie, Taalbeheersing, Taalkunde

  Bezoek de open dagen:

  29-30 oktober: Universiteit Leiden

  terug