Talenstudie voor jou

 • Midden-Oostenstudies: Arabische taal en cultuur

  Midden-Oostenstudies
  Arabisch, Turks, Perzisch of modern Hebreeuws leren of je kennis van een van deze talen verdiepen? Aan Universiteit Leiden kan dat! De bachelor Midden-Oostenstudies heeft zes bijzondere specialisaties: over deze vier talen, de islam en de Midden-Oostenregio in bredere zin. Bij alle specialisaties leer je ook over cultuur, geschiedenis, religie en nationale en internationale politiek. Natuurlijk komt ook de actualiteit ruimschoots aan bod.

  Waarom Midden-Oostenstudies?
  Het Midden-Oosten beslaat een groot gebied, van Marokko tot Iran, en kent een schat aan talen, culturen en historie. Er is altijd een grote wisselwerking geweest tussen deze regio en de westerse wereld. En nog steeds spelen de landen van het Midden-Oosten een grote rol op het internationale toneel. Reden genoeg om je in de regio te verdiepen!

  Buitenlands semester
  De opleiding vindt het belangrijk dat je ook tijd doorbrengt in het Midden-Oosten, om de maatschappij van binnenuit te leren kennen. Daarom kun je in het tweede jaar een semester studeren in bijvoorbeeld Rabat, Caïro of Istanbul, afhankelijk van je specialisatie.

  Arbeidsmarkt
  Wil je een taal leren waarmee je toegang krijgt tot de wereld van het Midden-Oosten? En wil je waardevolle kennis opdoen waarmee je de regio en/of een afzonderlijk land beter kunt begrijpen? Dan is een van de specialisaties van Midden-Oostenstudies zeker een goede keuze. Met de kennis en vaardigheden die je hier opdoet, ben je straks interessant voor veel verschillende werkgevers.

  Arabische taal en cultuur (BA)
  In Leiden kun je je intensief in het Arabisch verdiepen. Je leert moderne en oudere teksten lezen en werkt aan je spreek- en luistervaardigheid. Dat gebeurt onder meer tijdens een semester in een land in het Midden-Oosten. Zo ga je in je tweede jaar een semester naar Egypte of Marokko. Daar volg je een programma waarin taalverwerving centraal staat. Je taalvaardigheid vul je aan met kennis over de cultuur, maatschappij, geschiedenis en de hedendaagse politiek en economie van het Midden-Oosten.

  Waarom Arabische taal en cultuur?
  Arabisch is een belangrijke wereldtaal. Meer dan 400 miljoen mensen spreken deze taal, in het Midden-Oosten en ook daarbuiten. Als je deze taal beheerst en kennis hebt over de cultuur van de Arabisch sprekende wereld, heb je meer inzicht in ontwikkelingen in de regio en in de internationale politiek. Je kunt je taalkennis ook gebruiken om je verder te verdiepen in de rijke geschiedenis, literatuur en beeldende kunst van het Midden-Oosten. Met deze kennis ben je hoe dan ook interessant voor werkgevers, waaronder de overheid, NGO’s en internationaal opererende bedrijven. Natuurlijk kun je er na je afstuderen ook voor kiezen om je academische opleiding te vervolgen met een master.

  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Arabisch

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Economie, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Politiek, Religie, Taalbeheersing, Taalkunde


  terug