Talenstudie voor jou

 • Nederlandse taal en cultuur

  De diepte in met jouw eigen taal. Als je Nederlands studeert, analyseer je de Nederlandse taal en literatuur op hoog niveau en onderzoek je hun rol in allerlei verschillende situaties. Dat doe je bovendien in internationaal perspectief. Uniek voor Leiden is dat er in alle vakken veel aandacht is voor het thema ‘media’ en dat je je hier zelfs in kunt specialiseren. Zo ontwikkel je jezelf tot een veelzijdig specialist van je eigen taal en cultuur.

  Waarom Nederlandse taal en cultuur?
  Nederlands studeer je omdat je specialist wilt worden in de Nederlandse taal en literatuur. Je wilt antwoord kunnen geven op vragen als: wat betekent Nederlands in een sterk veranderende wereld? Hoe onderzoek je veranderingen in taal? En wie bepaalt de literaire canon?

  Nederlands studeer je ook als je geïnteresseerd bent in actuele vragen naar taal als communicatie- en overtuigingsmiddel. Aan de hand van reclameteksten of politieke speeches leer je met welke strategieën je een boodschap op het publiek kunt overbrengen. Ook leer je goede van slechte argumenten te onderscheiden. Na een brede start, specialiseer je je al snel in taalkunde, taalbeheersing, historische letterkunde of moderne letterkunde. Of je kiest voor de nieuwe specialisatie media. Aan het eind van je studie beheers je niet alleen de kennis en de vaardigheid om je eigen taal, literatuur en cultuur grondig te analyseren, maar weet je ook hoe je de wisselwerking tussen (literaire) taal, cultuur en media moet onderzoeken.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Nederlands

  Inhoud van de opleiding:

  Communicatie, Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Media, Taalbeheersing, Taalkunde


  terug