Talenstudie voor jou

 • Taalwetenschap

  Elke dag gebruik je taal: om te lezen, schrijven, te communiceren. Maar hoe heb je als kind eigenlijk je eigen taal geleerd, en hoe verschillen talen van elkaar? De bachelor Taalwetenschap heeft het antwoord. Bij deze bachelor aan de Universiteit Leiden kun je dit vakgebied intensief bestuderen. Je vergelijkt talen, ontdekt bijna verdwenen talen en leert over de regels en structuur van taal. Van de kennis en vaardigheden die je bij deze bachelor ontwikkelt, heb je veel profijt in je verdere carrière.

  Waarom Taalwetenschap?
  Hoe verwerven kinderen hun moedertaal? Hoe heeft het Nederlands zich in de loop der eeuwen ontwikkeld? Waarom overtuigen sommige politici de kiezers eerder dan andere? Welke spraakklanken zijn er en hoe verschillen talen van elkaar? Taalwetenschappers zoeken antwoorden op dit soort vragen. De menselijke taal is tenslotte een uniek verschijnsel. In de opleiding Taalwetenschap onderzoek je de regels en structuur van taal. Je bestudeert ook hoe we taal gebruiken en je bekijkt hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Je komt veel te weten over specifieke talen, altijd met het doel om de structuur en het gebruik ervan beter te begrijpen. Zodat jij straks een waardevolle taalwetenschapper bent, met kennis van de menselijke communicatie, diverse talen en taalstructuren.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding

  Inhoud van de opleiding:

  Antropologie, Cognitie, Communicatie, Geschiedenis, Informatica, Neurologie, Psychologie, Sociologie, Taalkunde, Taalverwerving


  terug