Talenstudie voor jou

 • English language and culture

  Waarom Engels studeren? Iedereen spreekt toch al Engels! Jazeker, maar hoe de taal in elkaar zit, wat voor varianten van Engels er zijn, en hoe mensen de taal leren: dat leer je pas als je het gaat studeren. Bovendien bestudeer je dan ook de Engelstalige cultuur: de Britse, maar ook de Amerikaanse, Ierse, Australische en Zuid-Afrikaanse culturen.

  Bij English Language and Culture aan de Universiteit Utrecht werk je in het eerste jaar aan een basis in taalkunde en literatuur, daarna specialiseer je je in een van de twee of doe je een combinatie.

  Onze bachelor heeft vakken over middeleeuws Engels, taalverwerving bij kinderen en volwassenen, vertalen, creative writing, gender en media. Je leest Shakespeare en Jane Austen, maar ook performance poetry en I Love Dick. Je bestudeert de historische ontwikkeling van de Engelse taal, en ook hoe de taal nu in elkaar zit.

  In Utrecht doe je al vanaf het eerste vak zelfstandig wetenschappelijk onderzoek, en dat leer je van docenten die experts zijn in hun onderzoeksveld. Utrecht biedt veel vrije ruimte, met diverse keuzevakken en samenhangende pakketten zoals Keltische talen, Arabisch, filosofie, gender studies, kunstmatige intelligentie, of op het gebied van educatie. Of je doet natuurlijk een dubbele bachelor.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Engels

  Inhoud van de opleiding:

  Cognitie, Communicatie, Cultuur, Literatuur, Media, Onderwijs, Psychologie, Taalbeheersing, Taalkunde, Taalverwerving, Vertalen


  terug