Talenstudie voor jou

 • Franse taal en cultuur

  Wil je een wereldtaal die door miljoenen mensen wordt gesproken op een hoog niveau beheersen? Wil je meer te weten komen over de Franstalige literatuur en cultuur én over de mechaniek achter de taal? Wil je studeren met een gezellige, hechte groep studenten én docenten? Wil je veel contact hebben met native speakers? En dit alles met de vrijheid je eigen interesses te volgen? Met Franse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht ligt de wereld aan je voeten.

  Bij de opleiding leer je allereerst uitstekend Frans te spreken. Vanaf dag één volg je namelijk alle colleges in het Frans. In die colleges krijg je inzicht in hoe taal in elkaar steekt en onderzoek je hoe we taal verwerven. Om Franstaligen in Frankrijk en ver daarbuiten beter te begrijpen, leer je ook over de Franse geschiedenis, samenleving, economie en politiek. Dit neem je mee in onderzoek naar de Franse cultuur en literatuur van de Middeleeuwen tot vandaag.

  De studie Frans in Utrecht biedt je een brede expertise op het gebied van de Franse taal en cultuur, maar tegelijkertijd de mogelijkheid om je binnen je eigen interesses te specialiseren. Dankzij het unieke Utrechtse keuzemodel bepaal je zelf hoe je je profileert. Een half jaartje buitenland? Of misschien een minor bij Spaans, Educatie of Bestuur en Organisatie? Wij zorgen ervoor dat je het beste uit je studie en uit jezelf haalt!
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Frans

  Inhoud van de opleiding:

  Bedrijfskunde, Cognitie, Communicatie, Cultuur, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Taalbeheersing, Taalkunde, Taalverwerving, Vertalen


  terug