Talenstudie voor jou

 • Keltische talen en cultuur

  Lees je graag mythen en sagen? Wil je meer weten over druïden, barden en krijgers? Heb je plezier in het leren van bijzondere talen die je op school niet leert? Dan is de studie Keltische talen en cultuur voor jou.

  Studenten Keltisch hebben iets met Ierland, Wales, Schotland of Bretagne. Tijdens je studie maak je kennis met de talen en culturen van Ierland en Wales, vooral die van de middeleeuwen, maar ook de moderne talen komen langs. Terwijl het Welsh best een makkelijke taal is, is het oude Iers heel moeilijk. Elk werkwoord heeft wel 160 verschillende vormen. Dat je dat toch heel goed kunt leren, daarvan krijg je een kick.

  Een gouden-muntschat uit de eerste eeuw voor Christus gevonden bij Maastricht. Een kraanmachinist die in het Ierse veen een vrijwel intact middeleeuws boek vindt, alleen zijn wel de letters over de bladzijden gaan wandelen. De Keltische wortels van de wereldtaal Engels, maar ook van het Fries. Het zijn voorbeelden van recente ontdekkingen op het gebied van de Keltische talen en cultuur. Een springlevend onderzoeksgebied dat ruim 2500 jaar oud is.

  Omdat je tijdens de studie zo goed leert analyseren, moeilijke puzzels leert op te lossen, en goed leert schrijven, komen onze afgestudeerden in allerlei banen terecht. Beheerder van een handschriftencollectie? Onderzoeker aan een buitenlandse universiteit? Communicatieadviseur? Het kan allemaal.

  Keltische talen en cultuur behoort volgens de 'Keuzegids Universiteiten' al jaren tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  IersWelsh

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Taalkunde, Taalverwerving, Vertalen


  terug