Talenstudie voor jou

 • Spaanse taal en cultuur

  Een officiële taal in meer dan twintig landen. De moedertaal van Messi en Máxima. De tweede taal in de VS. Met Spaans kun je jezelf verstaanbaar maken bij een groot deel van de wereldbevolking.

  Tijdens de bacheloropleiding Spaanse taal en cultuur in Utrecht leer je Spaans op hoog niveau verstaan, lezen, spreken en schrijven en leer je vertalen uit en naar het Spaans.

  De taal geeft je ook toegang tot de rijke cultuur en literatuur van de Spaanstalige landen. Tijdens je studie maak je kennis met de belangrijkste schrijvers en stromingen van de Spaanstalige literatuur. De verhalen leer je analyseren en plaatsen in hun tijd. En je bestudeert wat voor effect verschijnselen als migratie en globalisering op de cultuur en literatuur hebben.

  Daarnaast onderzoek je de taal zelf. Je bestudeert hoe de taal in elkaar zit en welke varianten en dialecten er zijn. Maar je leert ook over de andere talen die in Spanje en Latijn-Amerika gesproken worden en bestudeert wat voor effect het contact met die sprekers van andere talen op het Spaans heeft.

  Na afronding van je bachelor Spaans ben je klaar om een vervolgmaster te gaan doen. In Utrecht kun je daarbij denken aan een master op het gebied van bijvoorbeeld interculturele communicatie, literatuur of educatie. Wat je ook kiest, als expert op het gebied van de taal en cultuur van de Spaanstalige wereld kun je je kennis inzetten bij heel uiteenlopende organisaties en bedrijven die zich op Spanje of Latijns-Amerika richten. ¡Te esperamos!
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Spaans

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Literatuur, Taalkunde, Taalverwerving, Vertalen


  terug