Talenstudie voor jou

 • Taal- en cultuurstudies

  Taal en communicatie, kunst, religie, wereldpolitiek, muziek, film, globalisering en sociale media: klinkt het je allemaal interessant in de oren? Ben jij avontuurlijk? Flexibel? Zelfstandig? Past jouw belangstelling niet het hokje van één vak? Dan is Taal- en cultuurstudies (TCS) wat voor jou. De opleiding TCS geeft je de vrijheid om zelf je studieprogramma te vormen rond je eigen interesses. Binnen TCS kun je je eigen unieke profiel binnen de taal- en cultuurwetenschappen vormen. De opleiding helpt je hierbij.

  Je begint met de keuze voor een taal (Nederlands, Engels, Frans, Duits, maar ook andere talen zoals Arabisch en muziek) en voor een thema (bijvoorbeeld, maar er is meer, migratie, meertaligheid, racisme, religie en conflict). Je leert dan een onderwerp te bekijken vanuit verschillende vakgebieden, en maakt zo kennis met o.a. taalwetenschap, geschiedenis, cultuurwetenschappen, religiewetenschappen. Je beslist daarna hoe je je gaat specialiseren: je gaat door met een taal of je verdiept je verder in een thema. Of je combineert een taal met een thema. Zo werk je naar jouw eigen unieke specialisatie toe, een zogenaamde hoofdrichting. Bij TCS leer je combineren en verbanden leggen. Jouw hoofdrichting bepaalt naar welk masterprogramma je na je bachelor kunt doorstromen. Denk bij voorbeeld aan een master op het gebied van interculturele communicatie, geschiedenis, literatuur of gender studies. Wanneer je je voldoende in een specifieke taal verdiept, kun je ook bij een taal-master toegelaten worden.

  Stage lopen is een prima kans om praktijkervaring op te doen op het gebied van jouw studie. Bij TCS is de stage verplicht of een periode in het buitenland studeren. Hierdoor krijg je een goed beeld van de praktijk en wat je kan betekenen voor het werkveld. Studenten TCS hebben plekken gevonden bij uitgeverijen, redacties, bibliotheken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  ArabischDuitsEngelsFransItaliaansLatijnNederlandsSpaansTurks

  Inhoud van de opleiding:

  Beeldende kunst, Cognitie, Communicatie, Cultuur, Film, Geschiedenis, Internationale betrekkingen, Literatuur, Logica, Media, Muziek, Religie, Sociologie, Taalkunde, Taalverwerving,


  terug