Talenstudie voor jou

 • Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

  De opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur draait om veel meer dan alleen het bestuderen van klassieke teksten. Je leert verder te kijken dan je eigen studie.

  Door steeds in gesprek te gaan met andere disciplines zoals geschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis, literatuur en archeologie verbreed je je horizon. Hierdoor krijg je een goed kader om complexe maatschappelijke vraagstukken van vandaag de dag te begrijpen en er een genuanceerde opinie over te vormen.

  Je wordt opgeleid tot een allround academicus met veel kennis over de Klassieke Oudheid. Je wordt getraind in literaire analyse, met inzicht in taal en taalstructuren, kennis van effectieve communicatie, en aandacht voor (cultuur)historische processen. Je leert vanuit een kritische onderzoekshouding en met een internationale blik, je kennis toe te passen op nieuwe vraagstukken binnen het vakgebied of op situaties binnen het professionele werkveld. De opleiding heeft een internationale oriëntatie zodat je goed voorbereid bent op een uitwisseling in het buitenland. De studie is kleinschalig van opzet. De docenten kunnen inspelen op je persoonlijke wensen en behoeften. De bacheloropleiding is ingebed in een historische, archeologische en filosofische context. Er is aandacht voor de invloed van de Klassieke Oudheid op latere periodes en de relevantie daarvan voor het heden.

  De opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur wordt aangeboden door de twee Amsterdamse universiteiten. De VU en Universiteit van Amsterdam hebben hun kennis en expertise gebundeld in het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology. Alle colleges worden gegeven op de campus van de UvA: middenin de stad en vlak naast het Allard Pierson Museum. Deze combinatie zorgt voor een inspirerende en stimulerende omgeving.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  GrieksLatijn

  Inhoud van de opleiding:

  Beeldende kunst, Cultuur, Filosofie, Geschiedenis, Literatuur, Taalkunde, Vertalen, Archeologie


  terug