Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Communicatie- en Informatiewetenschappen: English Language and Communication Studies

  Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen het Engels in hun dagelijks en professionele leven. Bij English Language and Communication Studies leer je hoe communicatie in het Engels verloopt in verschillende contexten, waaronder gesprekken, sociale media en websites.

  Ook leer je hoe we het Engels creatief gebruiken om bepaalde boodschappen over te brengen, bijvoorbeeld in vertalingen, de vormgeving van onze identiteit (wat voor associaties roept een bepaald Engels accent op?) en het gebruik van metaforen in de politiek en reclame (denk aan: ‘Will Brexit be a knock-down drag-out divorce?’).

  Daarnaast krijg je inzicht in de manier waarop het Engels is veranderd en wat de kenmerken zijn van de variëteiten van het Engels die gesproken worden door verschillende sprekers in verschillende delen van de wereld, waaronder Nederland. Je ontwikkelt ook je eigen vaardigheden in het gesproken en geschreven Engels; de voertaal in bijna alle cursussen is Engels.

  Na deze opleiding kun je een master volgen waarin de focus bijvoorbeeld ligt op schrijven of vertalen of taal- en tekstanalyse. Ook kun je doorleren voor leraar Engels. Als je liever meteen gaat werken, ben je inzetbaar als communicatie-adviseur in een internationaal bedrijf of bijvoorbeeld als webredacteur of als tekstschrijver.

  Aansluitende masterprogramma’s zijn Communicatie- en Informatiewetenschappen, Educatie in de taal en cultuurwetenschappen (opleiding tot eerstegraads leraar Engels), Taalwetenschappen, Engelse taal- en letterkunde.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Engels

  Inhoud van de opleiding:

  Cognitie, Communicatie, Internationale betrekkingen, Taalbeheersing, Taalkunde, Taalverwerving

  terug