Talenstudie voor jou

 • Communicatie- en Informatiewetenschappen: English Language and Communication Studies

  Moet het hoger onderwijs overschakelen op het Engels? Zijn reclames waarin Engels wordt gebruikt effectiever dan reclames in het Nederlands? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het toenemend gebruik van het Engels niet leidt tot ongelijkheid en het verlies van andere talen?

  Het Engels is de belangrijkste taal voor internationale communicatie geworden. Wereldwijd gebruiken mensen het Engels in hun dagelijks en professionele leven. In dit traject van de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen, bestudeer je gesproken en geschreven communicatie in het Engels. Het gaat om communicatie van mensen die het Engels op verschillende niveaus beheersen.

  Daarnaast bestudeer je variëteiten van het Engels wereldwijd, en onderzoek je hoe taal verandert. Bijvoorbeeld in het vak Global English, waarin je ook leert over de rol van het Engels in de maatschappij en in verschillende sociale situaties. Je ontwikkelt natuurlijk ook je eigen vaardigheden in het gesproken en geschreven Engels.

  Aan de VU krijg je de tijd en ruimte om je eigen pad te bewandelen en te kiezen wat jij interessant vindt. Zo kun je je in je minorruimte (jaar 3) een semester aan een Engelstalige universiteit studeren of je kennis van het Engels in de praktijk toepassen in een stage.

  De VU is een internationale universiteit in de omgeving van internationale bedrijven op de Amsterdam Zuidas en Schiphol. Het is de ideale omgeving om een opleiding te volgen waarin Engels een centrale rol speelt in de samenleving.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Engels

  Inhoud van de opleiding:

  Cognitie, Communicatie, Internationale betrekkingen, Taalbeheersing, Taalkunde


  terug