Talenstudie voor jou

  • Communicatie- en Informatiewetenschappen: Media en Journalistiek

    Hoe groot is het probleem van fake news nu echt? Welk effect heeft het als politici social media gebruiken voor hun boodschap? Hoe kun je het best een slecht-nieuwsgesprek voeren? Hoe kun je iemand in een tweet van maximaal 140 tekens iemand verleiden een product te kopen?

    In het traject Media en journalistiek word je opgeleid tot een communicatieprofessional die weet hoe de vormgeving van boodschappen (tekst en beeld) het effect van die boodschap beïnvloedt, hoe je verschillende doelgroepen aanspreekt en hoe je een goed verhaal structureert.

    Je gaat aan de slag met actuele vraagstukken zoals fake news en framing maar ook het gebruik van teksten in reclames en de manier waarop de overheid over actuele vraagstukken communiceert met burgers. Denk hierbij aan de discussie over wel of niet inenten. Vanzelfsprekend leer je zelf ook teksten schrijven en gesprekken vormgeven.

    Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd communicatieprofessional kun je aan de slag als redacteur, journalist, communicatie-adviseur of social media-expert bij nieuwsplatforms als NOS, Volkskrant of Blendle of bij de overheid of in het bedrijfsleven.
    Meer weten? Ga naar de website van de opleiding

    Inhoud van de opleiding:

    Communicatie, Media, Politiek, Psychologie, Sociologie


    terug