Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Communicatie- en Informatiewetenschappen: Journalistiek

  Van Volkskrant tot Facebook, van Snapchat en YouTube tot het NOS Journaal: journalistiek vertelt de verhalen van de samenleving en is onmisbaar in een goed functionerende democratie. Bij de specialisatie CIW: Journalistiek leer je niet alleen hoe je zelf journalistieke producten maakt maar ook hoe je wetenschappelijk onderzoek doet, bijvoorbeeld verschillende soorten nieuwsgebruikers.

  Bij deze specialisatie werken verschillende disciplines samen. Zo kom je tijdens je studie in aanraking met journalisten, journalistiekwetenschappers, linguïsten, historici, communicatiewetenschappers en filosofen. Alle docenten zetten hun specifieke kennis en ervaring in om je aan het denken te zetten over journalistieke vormgeving en vernieuwing. Die invalshoek is uniek in Nederland en maakt je tot een specialist in de journalistiek die breed onderlegd is, taalgevoel heeft én oog heeft voor innovatie en productverbetering.

  Na deze opleiding kun je aan de slag binnen de journalistiek. Misschien word je wel onderzoeksjournalist bij een online of offline medium, redacteur bij een nieuwsredactie of ontwikkelaar van podcasts. Veel studenten kiezen er echter voor om eerst een Master te volgen. Als je de Bachelor CIW: Journalistiek hebt afgerond, ben je direct toelaatbaar tot de Master Journalistiek aan de VU.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding

  Inhoud van de opleiding:

  Communicatie, Media, Politiek, Psychologie, Sociologie

  terug