Talenstudie voor jou

  • Communicatie- en Informatiewetenschappen: Language & Media

    Tegenwoordig worden sociale media niet langer alleen gebruikt voor hun oorspronkelijke doel - persoonlijke communicatie - maar ook voor professionele doeleinden. Organisaties gebruiken Twitter voor webcare, Skype of FaceTime voor vergaderingen en WhatsApp voor gesprekken. Facebook wordt ook gebruikt voor het creëren van zakelijke communities. In het traject Language and Media van de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen, leer je hoe en waarom organisaties nieuwe (en oude) media toepassen in business-to-business en business-to-consumer interactie.

    De wereld wordt steeds meer 'global' en communicatie vindt steeds meer plaats in een internationale context. Deze communicatie bestaat niet alleen uit verschillende talen, maar ook uit verschillende culturen. Daarom zullen verschillende vakken in het programma zich richten op de rol van Engels als lingua franca in internationale communicatie.

    De VU staat bekend als een universiteit met een grote internationale community. De opleiding is bovendien kleinschalig en er is veel persoonlijk contact met de docenten. Je profiteert van de persoonlijke sfeer en gemakkelijke toegang tot alle faciliteiten en je hebt ook nog eens de levendige stad Amsterdam binnen handbereik.

    Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd communicatieprofessional kun je aan de slag als redacteur, webcaremanager of social media-expert bij een medium, een organisatie of de overheid.
    Meer weten? Ga naar de website van de opleiding

    Inhoud van de opleiding:

    Cognitie, Communicatie, Cultuur, Media, Psychologie, Taalbeheersing


    terug