Talenstudie voor jou

 • Literature and Society: English

  Als je voor Literature and Society aan de VU kiest, ga je natuurlijk niet alleen boeken lezen. Je leert met een kritische blik lezen en hoe je verschillende theorieën uit het structuralisme, postmodernisme, feminisme en post kolonialisme toepast. Je gaat je ook verdiepen in de visuele vertalingen van boeken als film, televisie series, stripboeken en illustraties uit boeken. 19e -eeuwse romans bevatten vaak illustraties en de fans van de Game of Thrones televisieserie hebben waarschijnlijk ook de boeken gelezen. Ook hier geldt weer, het ene beïnvloedt het andere.

  Waarom worden sommige boeken gezien als literatuur en zijn anderen juist gemarginaliseerd? Een interessant vraagstuk als je dat vanuit sociaal maatschappelijk standpunt bekijkt. Tijdens de opleiding kijk je naar je eigen cultuur en ontrafel je hoe die in) direct invloed heeft op alles. Je leert hoe je op je eigen standpunten kunt reflecteren, discussieert over de cultuur waarin je bent opgegroeid en waarmee je je omringt en bekijkt waar je meningen vandaan komen en waar ze op gebaseerd zijn.

  Tijdens de opleiding leer je hoe je op een academische en creatieve manier schrijft. Je leert je eigen stem te vinden, hoe je feedback over je werk ontvangt en geeft en leert tevens het proces van publiceren kennen.

  De bacheloropleiding is Engelstalig en dat betekent dat je colleges volgt met zowel internationale als Nederlandse studenten. Het is een unieke studie die zich focust op literatuur en ook aandacht geeft aan taalkunde. Ben je een gepassioneerde lezer, kritische denker en wil je de invloed van een verhaal op de maatschappij begrijpen? Dan is de studie Literature and Society iets voor jou.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  Engels

  Inhoud van de opleiding:

  Beeldende kunst, Cultuur, Film, Geschiedenis, Literatuur, Sociologie, Taalkunde


  terug