Logo Universiteit Utrecht

Talenstudie voor jou

 • Europese talen en culturen / European languages and cultures

  Je leert in deze opleiding een taal en cultuur door en door kennen. Daarnaast leer je relaties leggen tussen die taal, de cultuur en bredere Europese taalkundige, culturele, maatschappelijke en politieke fenomenen.

  De brede studie Europese talen en culturen / European languages and cultures speelt in op de groeiende behoefte aan mensen die uitblinken in talen én inzicht hebben in de grote vragen die binnen Europa spelen, zoals de plaats van Europa in de wereld.

  De opleiding heeft een Nederlandstalig en een Engelstalig programma. Deze komen inhoudelijk overeen: je bestudeert een moderne taal (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands als vreemde taal, Russisch, Spaans of Zweeds), maar bekijkt deze taal ook vanuit het perspectief van andere talen en culturen in Europa.

  Je verdiept je in de Europese geschiedenis, literatuur, samenleving en politiek. Zo leer je zowel nationale als regionale culturen binnen Europa begrijpen in hun onderlinge samenhang, verschillen en overeenkomsten.

  Het programma kent een flexibele opzet. Je specialiseert je in één van de profielen:
  - Europa: Taal en Maatschappij
  - Europa: Cultuur en Literatuur
  - Europa: Politiek en Maatschappij

  Met de keuze van je minor kun je je eigen accenten leggen. Tijdens een buitenlandverblijf in het derde jaar kun jij je onderdompelen in de taal en cultuur van je keuze. In je tweede en derde jaar volg je vakinhoudelijke colleges die in de door jou gekozen taal onderwezen worden. Je sluit je bachelor af met een scriptie.
  Meer weten? Ga naar de website van de opleiding
  DuitsEngelsFransItaliaansNederlandsRussischSpaansZweeds

  Inhoud van de opleiding:

  Cultuur, Geschiedenis, Literatuur, Politiek, Taalkunde, Taalverwerving

  terug