Talenstudie voor jou

 • Alumniverhalen

  Na de studie: het verhaal van Romy

  “Als marketeer bij een uitgeverij ben ik nog dagelijks met boeken bezig”

  Een studie maken van je passie voor boeken? Dat kan! Daar ook je werk van maken? Dat ook dat zeker mogelijk is, bewijst Romy. Zij studeerde Nederlandse Taal en Cultuur, gevolgd door de master Literatuurwetenschap, in Nijmegen en werkt nu als Hoofd Marketing & Sales bij Uitgeverij Prometheus. “Dankzij mijn studie heb ik veel kennis van boeken, taal en argumenteren. Daar heb ik elke dag profijt van.”

  Passie voor boeken

  Het was Romy’s grote passie voor boeken die haar deed kiezen voor de studie Nederlands. “Ik vond het mooi om door mijn studie op een andere manier te leren kijken naar boeken. Ik heb de tijd van mijn leven gehad tijdens mijn studie. Ik deed alleen maar dingen die ik leuk vind”, vertelt Romy enthousiast. Overigens legt Romy graag uit wat ze bij haar studie doet: “Niet iedereen om me heen heeft een goed beeld van wat een talenstudie als Nederlands inhoudt. ‘Word je daar dan rapper mee?’, kreeg ik zelfs ooit te horen.”

  Veel mogelijkheden

  Voorafgaand aan de studie wist Romy nog niet precies wat ze wilde worden, maar tijdens haar studie ontdekte ze meer en meer waar haar passies lagen. Zelf vindt ze het fijn dat een talenstudie veel mogelijkheden biedt. “Je wordt daardoor gedwongen om zelf na te denken over je pad. Dat is heel waardevol en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Als ik kijk naar mijn studiegenoten, dan zijn zij ook heel verschillende dingen gaan doen. Het is mooi om te zien hoeveel kanten je met de studie op kunt.”

  Hoofd Marketing & Sales

  Inmiddels werkt Romy alweer een aantal jaar met plezier bij Uitgeverij Prometheus. Ze zorgt er in haar functie voor dat het boekenfonds van Prometheus goed wordt vertegenwoordigd. “Tijdens mijn studie heb ik gek genoeg nooit gestreefd naar een carrière in het boekenvak. Toch ben ik via journalistiek en pr de uitgeverijwereld ingerold. daar ben ik nog altijd blij mee.”

  Doe waar jij blij van wordt

  Wat Romy studiekiezers wil meegeven? “Als je enthousiast bent over taal en/of boeken, volg dan zeker een talenopleiding! Uiteindelijk zal je je weg wel vinden op de arbeidsmarkt. Zoek iets waar jij blij van wordt. Dan komt het vanzelf wel goed.”

  > Wil jij ook iets met Nederlands doen? Bekijk de mogelijkheden.