Talenstudie voor jou

 • Alumniverhalen

  Na de studie: het verhaal van Tim

  “Dankzij mijn studie doe ik nu onderzoek in Finland!”

  Al tijdens zijn studie voelde Tim zich aangetrokken tot het buitenland. Hij studeerde Engelse Taal en Cultuur aan de Vrije Universiteit en raakte in de ban van mooie reizen maken toen hij een minor in Australië deed. Na zijn studie kon hij fulltime van een buitenlandverblijf genieten: hij woont en werkt nu in de Finse stad Vaasa als onderzoeker en vertaler.

  Vertalen én onderzoeken

  Tim begon al tijdens zijn bachelor met vertalen, maar in zijn master kon hij daar nog veel verder induiken. Zo diep dat hij besloot zich voor zijn scriptie te storten op het vertalen van liedjes in de musical Frozen. Hoe zit het eigenlijk met vertalen als je te maken hebt met ritme, een rijmschema en mondbewegingen van de personages in een film? Die vraag fascineerde Tim. Vertalen is hij altijd blijven doen, maar daarnaast besloot hij van zijn scriptieonderzoek over dit vraagstuk écht werk te maken. En dat in Finland!

  De Finse universiteit

  Omdat Tim niet fulltime teksten wilde vertalen, zocht hij een promotieplek die aansloot op zijn scriptieonderzoek naar het vertalen van liedjes uit animatiemusicals. Hij schreef een onderzoeksplan en stuurde dat naar een Finse wetenschapper. Die bleek enthousiast en zo belandde Tim in het mooie Finland, waar hij op dit moment alweer een paar jaar woont en werkt.

  Passie voor taal en voor reizen

  Tim kijkt met plezier terug op zijn studie Engelse Taal & Cultuur. Hij genoot van de diverse vakken, maar bovenal vond hij zijn minor in de Australische stad Perth een onvergetelijke ervaring. Daar raakte hij besmet met het reisvirus. Zijn vertaalwerk gaf hem uiteindelijk de vrijheid om naar Finland te verhuizen en daar promotieonderzoek te doen. Kunnen reizen, met taal bezig zijn én onderzoek doen? Mooier dan die combinatie had Tim het zich niet kunnen voorstellen.

  > Wil jij ook iets met Engels doen? Bekijk de mogelijkheden.