Talenstudie voor jou

 • Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

  Heb jij wel eens overwogen om Grieks en Latijn te studeren? Op deze pagina zetten we alle informatie over deze boeiende studie voor je op een rijtje. 

  Wat houdt de studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in?

  Een universitaire studie Grieks en Latijn is een brede en veelzijdige opleiding. Naast dat je Griekse en Latijnse teksten leert lezen en interpreteren, volg je ook vakken over archeologie, filosofie en geschiedenis. En wat denk je van onderwerpen als Romeinse retorica en Griekse lyriek? Deze opleiding heeft het allemaal.

  Waar kun je Grieks en Latijn studeren?

  De bacheloropleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur wordt op vier plaatsen in Nederland aangeboden. Klik op de links om meer te lezen over de inhoud van de opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit (gezamenlijke opleiding), Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Leiden  en de Radboud Universiteit Nijmegen. Er zijn trouwens meer universitaire studies waarin je iets met Grieks of Latijn kunt doen.

  Wat kun je ermee worden?

  Met een studie Grieks en Latijn heb je een goede positie op de arbeidsmarkt. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als onderzoeker of in een museum. Daarnaast kun je jouw kennis als taal- en cultuurexpert ook goed inzetten binnen de journalistiek als redacteur, recensent of journalist. En natuurlijk kun je ook terecht in het onderwijs of de vertaalsector.

  Wat zeggen studenten over de opleiding?

  Over de studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur bestaan veel misverstanden. Zo denken veel mensen dat je  de hele dag oude teksten zit te vertalen. En waarom zou je eigenlijk een dode taal studeren, heeft dat wel nut? In de video’s hieronder zie je hoe studenten Grieks en Latijn reageren op deze vooroordelen over hun opleiding.

  Wat voor mensen kiezen voor deze opleiding?

  De studie Grieks en Latijn wordt gekozen door studenten met heel uiteenlopende profielen. Lees de interviews om een indruk te krijgen van hun interesses en toekomstplannen. En kijk vooral ook eens op Instagram, waar we samenwerken met studieverenigingen om jou nog beter te kunnen informeren. Je kunt daar ook – via een DM – al je vragen stellen over de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.

  Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
  Fleur verdiept zich in Ovidius
  “Kies een studie waar je gepassioneerd over bent.”
  Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
  Marilin brengt haar enthousiasme over op haar leerlingen
  “De studie is een tijdreis door de Griekse en Romeinse tijd.”
  Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
  Emilia werkt als recensent en literair vertaler
  “Als je afgaat op waar je goed in bent, dan kom je er wel.”